בדיקת מזון

בדיקת מזון היא תהליך המתבצע על מנת לבדוק את איכות המזון ולוודא שהוא עומד בתקנים הנדרשים ואינו מכיל חומרים מזיקים או מזיקים לבריאות האדם. בדיקת המזון מתבצעת במעבדות מיוחדות ומשתתפות בה מגוון גורמים כגון קיום תקנים מקצועיים, ביצוע בדיקות פיזיקוכימיות ומיקרוביולוגיות, ויצירת מערכות שליטה ובקרה על תהליכי היצור של המזון. הבדיקות יכולות לכלול בדיקה של מרכיבים שונים במזון, כמו שומן, חלבון, פחמימה ומינרלים, וגם בדיקת אותם חומרים לחלקם הפיזיקלי-כימי – תכולת מים, חומציות ואשלגן. למעשה בהקדם שימושי לציין שלפעמים נעשות בדיקות בזמן כותרות הוא האופציה הטובה ביותר. בדיקות של זמן קצר וזמן ארוך יכולות גם להתבצע על ידי שימוש באדון שללי מנוף וכלי נגרות.

https://www.microb.co.il/food/

אולי תאהב גם