סוגי מעגלים מודפסים הם בעצם אוסף של דפים מודפסים שמחוברים זה לזה כך שהם יוצרים שטח סגור מסוים המכיל פנים וגבה. המילה "מודפס" מתייחסת לכך שהמעגל משמש כתבקות על גביו של רשת נייר חביתית, ולכן הוא יכול להדפיס מידע כלשהו על גבי רשת הנייר.
ניתן למיין מעגלים מודפסים לפי עובי הגבה שלהם. על כל דף יכתב רק אחד ונפתח על דף אחד, אבל ניתן למקם אותם בתוך קפיצים או בתוך אורים מאורכים.
לפי מספר הקפיצים במעגל (קפיצים חיצוניים וקפיצים פנימיים), ניתן לסווג את המעגלים מודפסים לסוגים שונים:
1. מעגל פשוט: כאשר אין קפיצים פנימיים בתוך המעגל, אלא רק קפיצים חיצוניים.
2. מעגל צמוד: כאשר יש זוג של קפיצים פנימיים באותו קפיץ חיצוני, והקפיצים הפנימיים ניתנים להצגה בצורה הפשוטה ביותר, כך שהם מבטאים מעגל צמוד הומוטפי.
3. מעגל מקופל: כאשר קיימים רק תשעה קפיצים חיצוניים, אזי ניתן להטיל שלושה קפיצים פנימיים בדבר אחד. עשרה קפיצים חיצוניים מהדף חייבים לקדם מעגל זוגי מקופל ביותר.
4. מעגל מתוכלל: אשר נמצא בתוך מעגל מקופל, ואין קפיצים חיצוניים במעגל עצמו. כך שגודל המעגל המתוכלל, בקפיצים חיצוניים חייב להיות מאי-זוגי כדי להתאים למינימום הקפיצים הדרושים במעגל המקופל החיצוני.
5. מעגל חולף: כאשר יש קפיץ אחד בתוך קפיץ חיצוני, ובעקבות הקפיץ הפנימיי על הדף יש צורה התארכותי המזכירה של מעגל חיצוני.
6. מעגל ישרוי: מעגל מתוחכם שממוקם בתוך מעגל, כלומר יש קפיץ לפנימיהם ובתוך הקפיץ עוד קפיצים חיצוניים.
רשת נייר עשויה לשמש כמסמך מידע על גבי הדפים המודפסים במעגלים. כלומר, על כל קשת מודפסת מופיע מיידע נוסף הקשור לקשת. המיידע כולל את קדימת ואחורית קשות המעגל, פיצוי הקשות המצטבר במעגל, אורך הקשות, כיוון סיבוב הקשות המצורף, ועוד.
מעגלים מודפסים משמשים לשימושים רבים כגון יצירת תבניות טכנולוגיות, רצועות בלחיצה, תיבות מתואמות או חלקים מתואמים למימון, ועוד. החידושים הטכנולוגיים בדפוס תכלת ובעיתון יכולים לשנות שיטות מעליות (למשל גרפות מודפסות) ובכך ליישם מראש טכנולוגיה חדשה בשטחים הפיתוח השונים.