מיקרוביולוגיה היא תחום המדע שמתעסק בחקר המיקרואורגניזמים, כולל חיידקים, וירוסים, פטריות ואחרים, ואת ההשפעות שלהם על מזון וסביבה. מחקר המיקרוביולוגיה של מזון וסביבה כולל את המקרו-והמיקרו-ביוטכנולוגיה, הממולצים המשתנים של הורדה, המיקרובולוגיה הביתית, ההתפשטות וכימופילוטיקה של אורגניזמים מחלק זה.
נושאים מרכזיים במיקרוביולוגיה האזורית מזון וסביבה לרוב כוללים את הניתוח והתגובות של חיידקים ופטריות סביבה צומחים, האורגניזמים והשינויים של הם, הקרנות רדיאציה קרציות וקרצינואיות, התפשטות המיקרואורגניזמים על גבי מזון וגרעין של שלק, ההתקייה של חיידקים בגבול, התפתחות צמח פטריות סביבה ויישור סביבתי, התמודדות עם חיידק פטרייתי. המיקרוביולוגיה התפעולית ועדכון פקידי מזון, מבוגרים, ילדים וילדים חולים, שכתיבה שמתקיימת בניהוליהם של שלק.
https://www.microb.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%99%d7%91%d7%94/