פולי קפה טריים – יתרונות השימוש בפולי קפה טריים לעומת קפה טחון

פולי קפה הם המרכיב המרכזי שמאחורי כוס הקפה שאנחנו אוהבים. מקורם של פולי הקפה הוא בפרי של עץ הקפה, שבו שני פולי קפה שגודלים בתוך כל פרי. כאשר הפירות מבשילים, הם נקטפים, מועברים לתהליך עיבוד ומייבשים לפני שהם נטחנים להכנת קפה. ישנם סוגים שונים של פולי קפה, כאשר שני הסוגים המרכזיים הם Arabica ו-Robusta. פולי Arabica נחשבים לאיכותיים יותר, בעלי טעמים וריחות מגוונים, בעוד שפולי Robusta בעלי מרירות גבוהה יותר ותכולת קפאין גבוהה.

### השפעת פולי קפה על טעם הקפה

מגוון גורמים משפיעים על טעם פולי הקפה. אזור הגידול הוא אחד הגורמים המרכזיים, שכן אקלים, טיפוח הקרקע ושיטות העיבוד יכולים לשנות באופן משמעותי את הטעמים הנובעים מהפולים. לדוגמה, פולי קפה שגודלים באתיופיה יכולים להציע טעמים פרחוניים ופירותיים,

https://www.adonithatavlinim.co.il/blog/8128235-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F

אולי תאהב גם