ממחשבים מדברים ועד רקטות לשימוש חוזר, להלן הבחירות שלנו למוצרים שהשפיעו ביותר בעשר השנים האחרונות.
אין כל מיני מוצרים שמוצגים על ידי יוצריהם כ"מהפכניים "או" טרנספורמטיביים לחלוטין "עם ההשקה. בטח, כל חברה המולידה גאדג'ט חדש לעולם רוצה להאמין שהעיצוב החדשני שלה ותהליך הייצור החדש והמהודר ישנה באופן עמוק את הדרך בה אנו חווים טכנולוגיה בעתיד. אבל כמובן שהם חושבים כך – לפעמים זה קורה בפועל.
להלן 10 מקרים מהשנים שבין 2010 ל- 2019 שבהם זה אכן קרה. אלה המוצרים שהגיעו בכתם וגדלו לטייפון. מכיוון שהם נוגעים לתעשיות שונות, לא ניתן למדוד את ההשפעות שלהם באותו קנה מידה. לכן, לא הגיוני לנו לדרג את המוצרים מאחד ל -10. במקום זאת, אנו מציגים אותם באופן כרונולוגי. להלן 10 מוצרי הטכנולוגיה שהגדירו את העשור הזה.
ווטסאפ:
שירות ההודעות הפרטיות הושק טכנית בנובמבר 2009, אבל זה קרוב מספיק – והשפעתו על העשור שאחריו הייתה משמעותית מספיק כדי להצדיק הכללה כאן.
בשנים הראשונות גבו מייסדי המשותף יאן קום ובריאן אקטון תשלום שנתי אחד עבור השימוש בשירות, אך זה לא מנע מלהתפשט וואטסאפ, במיוחד במדינות מתפתחות כמו ברזיל, אינדונזיה ודרום אפריקה. בעוד שהרבה אפליקציות העברת הודעות שאינן מבוססות SMS דרשו ממך להחזיק אייפון, וואטסאפ רצה כמעט בכל מכשיר סלולרי מודרני, שם היא נתנה לאנשים חוויה דמויית SMS ללא כל דמי ה- SMS האלה. היא גם גלובליזציה של הצפנה מקצה לקצה על ידי הפצת תכונת הפרטיות לגדוד המשתמשים שלה. עד ש- WhatsApp הוסיפה שיחות קוליות וצ'אט -ווידיאו, זה היה הסטנדרט בפועל לשמירה על קשר מעבר לגבולות.
בתחילת 2014, פייסבוק רכשה את וואטסאפ תמורת 19 מיליארד דולר (כן, מיליארד עם "ב"). ואיזו רכש מוקדם זה היה, שכן וואטסאפ תפחה ל -1.6 מיליארד משתמשים והפכה לאחת הרשתות החברתיות החשובות בעולם. (למרות ש- WeChat עדיין שולט בסין.) כמו בכל פלטפורמה חברתית, WhatsApp משמשת ככלי למטרות מזיקות וכוונה טובה. ככל שגדלה וואטסאפ, החברה התקשתה לעמוד בקצב ההתפשטות של מידע מוטעה בפלטפורמה שלה – מה שבמקרים מסוימים הוביל לתסיסה אזרחית ואלימות.
אייפד של אפל
כשסטיב ג'ובס הציג לראשונה את האייפד בתחילת 2010, הרבה אנשים תהו האם יש "מקום באמצע" למוצר שהוא הרבה יותר גדול מסמארטפון, אבל קל יותר (ומצומצם יותר) ממחשב נייד. היית אמור לבצע שיחת צילום על הדבר הזה? וכן, השם הזה! אבל האייפד היה גם שיאו של שנים של התחלות ועצירות של טאבלטים עבור אפל, וג'ובס היה יכול לדמיין את מה שכולנו עוד לא דמיינו: המוצרים ה"ניידים "באמת יהפכו למכשירים החשובים ביותר בחיינו, ו שהמעבדים בתוך מכשירים אלה בסופו של דבר יעלו על השבבים בתוך המחשב הנייד היומיומי שלך. יצרנים אחרים קיבלו את המסר והתחילו לחזור ולחזור – חלקם בהצלחה, חלקם לא.
בשנת 2013, iPad Air הגדיר מחדש את המשמעות של "דק וקל", ו- iPad Pro 2015 היה השולחן הראשון של אפל שעבד עם עט חרט, נצמד למקלדת "חכמה" שטוענת תמיד והופעל על 64 סיביות עוצמתיות. שבב A9X. האייפד הוא כבר לא רק טאבלט נחמד לקריאת מגזינים ולצפייה בסרטונים; זה מחשב העתיד.
אובר (ולייפט)
מי היה מאמין שכמה אחים טכנולוגיים שמתקשים להשיג מונית בסן פרנסיסקו יובילו לאחת הטכנולוגיות הטרנספורמטיביות ביותר של העשור? UberCab הושק ביוני 2010, מה שאפשר לאנשים לקרוא ל"מונית "בלחיצת כפתור סמארטפון וירטואלי. בימים הראשונים, השירות פעל רק בכמה ערים, כלל תוספת תשלום גדולה ושילח מכוניות עירוניות ולימוזינות מלוטשים במקום Foci ו- Priui. השקת שירות ה- UberX בעלות נמוכה יותר בשנת 2012 שינתה את זה (ונראה כי גם הניחה יותר מכוניות היברידיות על הכביש), בעוד שהשקת Lyft באותה שנה נתנה לאובר מתחרה רציני.
כמובן שככל שאובר התרחבה ברחבי העולם, גם בעיותיה גדלו. סוגיות התרבות הפנימיות החמורות שלה נחשפו בסדרת מאמרים בניו יורק טיימס בשנת 2017. בסופו של דבר דובר טראוויס קלניק נדחק החוצה כמנכ"ל בהתמודדות כל כך עם בננות שהוא נתן השראה לספר ולסדרה של שואוטיים. מערכת היחסים של החברה עם נהגים כבדה: היא מסרבת לסווג נהגים כעובדים, ובמקביל זכתה לביקורת על כך שהקמצה בבדיקות הרקע של הנהג. ואם אתה רוצה פעם קורס התרסקות כיצד "כלכלת השיתוף" שינתה את עולמנו וחיי האנשים בעשור האחרון, פשוט שאל את נהג המונית הבא שאתה פוגש מה הם מרגישים לגבי אובר.
אינסטגרם
בהתחלה, אינסטגרם עסקה בכולו במסננים. משתמשים מוקדמים שמחו להפתיע להטיח במסנני "X-Pro II" ו- "Gotham" בתמונות Instagr.am המרובעות שלהם, שבהתחלה, ניתן היה ללכוד אותן ולפרסם אותן רק באייפון. אבל למייסדי קווין סיסטרום ומייק קריגר היה חזון מעבר למסנני צילום היפסטרים. אינסטגרם לא רק חיזקה את סטטוס המצלמה כתכונה החשובה ביותר של הטלפון שלכם; זה הסיר את כל שאר התכונות של הרשתות החברתיות, עם הזנות הקישורים ועדכוני הסטטוס שלה, ופשט את כל העניין. הוא יצר רשת חברתית מסוג חדש, הפך לגרסת הדור הזה של מגזין שאיפה מבריק, ובסופו של דבר התפתח לפלטפורמה חשובה ביותר למותגים, עסקים, ידוענים ורצונות.
עכשיו אתה יודע איך הסיפור הזה מתנהל. אינסטגרם נרכשה על ידי פייסבוק, בשנת 2012, שנתיים בלבד לאחר שהושקה. כעת יש לה הודעות פרטיות, סיפורים מוגבלים בזמן ומשהו שנקרא IGTV. אבל בלבו, זה עדיין מה שהוא התכוון להיות לפני כל השנים האלה: המקום שאנשים מגיעים אליו באינטרנט כדי לראות ולהיראות.
אפל אייפון 4S
השקת האייפון המקורי בשנת 2007 הייתה אחד האירועים המשפיעים ביותר בעידן המודרני שלנו. אך בעשור האחרון, מכשיר האייפון 4S-שנחשף באוקטובר 2011-היה משנה את המשחק הגדול של העסק של אפל. המכשיר שעוצב מחדש כלל שלוש תכונות חדשות שיגדירו את הדרך בה אנו משתמשים במכשירי טכנולוגיה אישיים בעתיד הנראה לעין: סירי, iCloud (ב- iOS 5) ומצלמה שיכולה לצלם גם תמונות סטילס של שמונה מגה פיקסל וגם סרטוני HD של 1080p.
תוך זמן קצר החלו המצלמות המסוגלות להפליא האלה בכיסנו להכשיר את שוק המצלמות הדיגיטליות הקומפקטיות, או שבמקרים מסוימים הרגו את המתחרים על הסף (זוכרים את ה- Flip?). iCloud, לשעבר MobileMe, הפכה לרקמת תוכנת החיבור שתסנכרן את האפליקציות והנתונים שלנו בין מוצרי אפליקציות מרובים. וסירי … ובכן, סירי עדיין מנסה למצוא את דרכה. לכל הפחות, זה הראה לנו כמה עוזרים וירטואליים יכולים לעזור בהדגמות מוצרים מבוקרות ומלוטשות.
טסלה דגם S.
היא לא הייתה המכונית החשמלית הראשונה שהגיעה לשוק ההמונים, אבל אפשר היה לחשוב שהטסלה דגם S הייתה הראשונה פשוט בגלל האופן שבו היא כבשה את דמיונם של חובבי המכוניות. טסלה העבירה את המיקוד שלה מרודסטר הקטנה יותר לדגם S המפואר וחמש הדלתות והשיקה רשמית את ה- EV הנחשק ביוני 2012. סוקרים מוקדמים ציינו כי היא "שנות אור מעבר" לרודסטר, פלא טכנולוגי שנסע כמו "משיי" ספינת רקטות חלקה. " בשנת 2013, MotorTrend כינתה אותה כמכונית השנה. כוח הכוכבים של אילון מאסק רק הוסיף לפתות הרכב.
בסופו של דבר, טסלה תגלגל תכונות כמו "מצב הגנה על נשק ביולוגי", הגדרת נהיגה "מגוחכת" ותכונה של טייס אוטומטי שהפכה להיות נושא לבדיקה רבה, לאחר מספר תאונות קטלניות שבהן נהג הסתמך על הנהג לבצע. יותר מדי מהעבודה בפועל של הפעלת המכונית. שאלות בנוגע להדרגות הטכנולוגיה של נהיגה עצמית והשפעתה על נהגים אנושיים, הן ככל הנראה שאלות שנשאל במשך שנים רבות. בינתיים, טסלה עוררה חדשנות רצינית בשוק הרכבים, למרות שרכבים חשמליים עדיין כוללים רק רסיס של כל תעשיית הרכב.
השבר של אוקולוס
אולי בסופו של דבר VR יתמוטט. אבל הפוטנציאל שלה-המובנה בצורה הברורה ביותר באבן הבוחן של וויליאם גיבסון מ -1984, Neuromancer-תמיד היה שם, ואוקולוס היה הראשון שהגשים אותו באמת. בהדגמות הראשונות של Oculus Rift ב- CES 2013, שורה של כתבים טכנולוגיים הגיחו מחבילת המלונות של החברה בלאס וגאס שחייכו בחיוך כאילו זה עתה התמקמו בפעם הראשונה. הקמפיין המקורי של Kickstarter עבור Oculus Rift קבע יעד של 250,000 $; יוצריה גייסו 2.5 מיליון דולר. זה לקח הרבה זמן עד שאוקולוס שולח את אוזניות השבר, ובמחיר של 600 דולר, זה היה די יקר. אבל בסופו של דבר אוקולוס תמכור אוזניות הכול-באחד (תראה, מא, בלי חוטים!), "6DOF", בשם Quest עבור 400 דולר.
כמובן, העיתונות הטכנולוגית וחובבי ה- VR לא היו היחידים שנפוצצו על ידי אוקולוס. בתחילת 2014, לפני שאוקולוס ריפט אפילו הגיע לשוק ההמונים, נצפה מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג כשהוא מנסה את השבר של אוקולוס במעבדת האינטראקציה בין מחשבים אנושיים של אוניברסיטת סטנפורד. כמה חודשים לאחר מכן, הוא רכש את החברה תמורת 2.3 מיליארד דולר. בדיוק כשחשבת שנמלטת מפייסבוק … אתה ממש שקוע בזה.
גוגל פיקסל
במשך שמונה השנים שקדמו להשקת הטלפון החכם של פיקסל, גוגל עמדה וצפתה בסגל שותפי החומרה שלה (HTC, מוטו, LG) מחבר את מערכת ההפעלה הניידת אנדרואיד שלה לשורת מכשירים שהיו … די טובים. אבל אף אחד מהטלפונים האלה מעולם לא הגיע לרף הגבוה ביותר של מצוינות ניידת שהגדיר האייפון. למרבה התסכול של גוגל, מכשירי iOS היו ביתרון המרכזי בביצועי מכשירי הטלפון הנייד מכיוון שאפל הייתה הבעלים של כל הערימה – קופרטינו הצליחה להפעיל שליטה מלאה הן על החומרה והן על התוכנה כדי להבטיח שכל אייפון יפעל בדיוק כפי שהוא אמור. אם גוגל תתחרה, היא תצטרך להפסיק להסתמך על השותפים שלה שיספקו את הסחורה ובמקום זאת לקחת את עסקי החומרה שלה בתוך הבית.
טלפון ה- Pixel הראשון היה גילוי לעולם האנדרואיד. עיצוב אלגנטי, רכיבי פרימיום ומצלמה פנטסטית לעזאזל, כולם מופעלים על ידי גרסה של מערכת ההפעלה הניידת של גוגל שלא נבועה על ידי עורות מכוערים של יצרן החומרה או אפליקציות crufty של הספק האלחוטי. הפיקסל לא תפס נתח עצום משוק האנדרואיד (ושלוש שנים, עדיין אין) אבל הקונספט שהוא הציג – תראו כמה מדהים יכול להיות טלפון אנדרואיד – פגע קשה בתעשייה. טכנולוגיית המצלמות בפרט, המשופרת על ידי תוכנות החכמה של גוגל, דחפה את יצרני המכשירים לקפוץ קדימה עם עיצובי החיישנים והעדשות שלהם. למרות שחלק מהקונים נותרים נרתעים מרשומת הפרטיות של גוגל (טלפוני אנדרואיד עדיין אוספים יותר נתונים אודותיך ממה שתרצה לדעת) הפיקסל הוא הפלטפורמה שבה אנדרואיד זורחת בצורה הבהירה ביותר.